HomeHome    CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Be careful making wishes in the dark
● We will be history and you will remember us for centuries ●
Belépés
Chicagoba!
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multikapcsoló
új arcokkal...

Szavak
tôled, tôlem.
Nem a neved számít,
csak az, hogy itt vagy...
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (34 fő) Szomb. Okt. 29, 2016 6:34 pm-kor volt itt.
Válaszd meg a nézôpontodat,
és megváltozik a valóság.
Sajátunk
írta: Admin
Kedd Jan. 01, 2019 11:37 am

*****
írta: Admin
Szomb. Nov. 10, 2018 5:25 pm

Fabletown
írta: Vendég
Hétf. Május 01, 2017 1:31 pm

Marvel-Universe Frpg
írta: Vendég
Szomb. Ápr. 15, 2017 12:16 pm

Superhero Academy
írta: Alice Murray
Pént. Ápr. 14, 2017 10:46 am

Partner kereső
írta: Ashleigh Murray
Csüt. Ápr. 13, 2017 8:52 pm

Avatar foglaló
írta: Ashleigh Murray
Csüt. Ápr. 13, 2017 4:43 pm

Ashleigh Murray
írta: Heather Keeser
Csüt. Ápr. 13, 2017 3:40 pm

Asgard
írta: Vendég
Hétf. Ápr. 03, 2017 11:12 am

Nightmares frpg
írta: Vendég
Hétf. Márc. 27, 2017 6:18 pm

Liam Sawyer
írta: Liam Sawyer
Vas. Márc. 26, 2017 6:46 pm

Mavis Riona Hazeldine
írta: Mavis R. Hazeldine
Pént. Márc. 24, 2017 8:09 pm

Connor;
írta: Shaw Fairley
Pént. Márc. 24, 2017 7:10 pm

Mrs. Wilder
írta: Mason Wilder
Pént. Márc. 24, 2017 6:59 pm

Mason.
írta: Jewel Marano
Pént. Márc. 24, 2017 6:44 pm


Share | 
 

 Csoportok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Csoportok   Szer. Szept. 21, 2016 9:03 pm

Istenek


wicked games in a wicked world

Ők azok, akiket talán nem kell messzemenőbben bemutatni, hiszen már biztosan találkoztál néhányuk nevével a tankönyveidben, vagy valamilyen fiataloknak szóló, bugyuta, misztikus regényben. Ők a görög istenségek, kiket a titánok bukása után a végletekig csodáltak, s minden földi és földön túli jóval elláttak - de ez már nagyon, nagyon régen volt. Habár képességeik mind a mai napig minimálisan, de mozgásban tartják a földet, hogy a dolgok viszonylag a helyes mederben folydogáljanak, az emberek többsége létezésüket rég elfeledte már. Kedves istenek, alvilágiak, Zeusz, Aphrodité, Erisz... Egyik sem jelent immáron többet, mint fiktív neveket, amiket az ókori népek elszabadult fantáziájával magyaráznak. Nem csoda hát, hogy megunva életüket az Olümposzon - s azt, hogy már nem tisztelik, mi több, nem is veszik számba létezésüket -, lassan, de biztosan, szinte egymás után beszivárogtak az emberek világába, kíváncsian arra, hogy az élet tényleg annyival jobb-e, ha ők nincsenek jelen? Mára a legtöbben már szerves részei a halandó társadalomnak; orvosok, óvónők, rendőrök, jól menő üzletemberek és üzletasszonyok. Külsejük emberi, nincsenek olyan külső, testi jegyeik, amelyek arról árulkodnának, hogy ők mások, mint amilyen te vagy. Bár egy-néhányuk szebb az átlagnál, valaki pedig erősebb is, összességében nem tűnnek ki a tömegből.
Ki tudja... Talán éppen Zeusz az, aki a minap megbüntetett gyorshajtásért...


Félistenek


wicked games in a wicked world

Félistenek, azon csodás teremtmények, kiknek az egyik szülőjük Isten, a másik pedig ember. Az isteni géneket örökölve, erősebbek, szebbek és persze könnyebben gyógyulnak. Emberi gének közül megmarad nekik az öregedés folyamata. Ami nem egy emberi élet alatt forog le. A félistenek tízezer évig képesek életben maradnia. Immúnisak a betegségekre. Mivel isteni vér is csörgedezik ereikben, így megadatik nekik, a csodás képesség, amivel még hatalmasabbnak érezhetik magukat. De az ő életük sem mindig csupa tejfel. Hiszen lehetséges az üldözésük, főleg a tündérek és a vadászok szemelik ki őket, hogy esetleges családtagjukat tudják zsarolni vele. De ha tehetségesen elrejtőzik, és nem veri nagydobra, hogy ki Ő és mi Ő, akkor természetesen nyugodt élete lehet. Általában magasztosabb munkákat képviselnek, Bíróságon, rendőrségen, Politikában, esetleg saját vállalkozásban érvényesülnek.


Démonok


wicked games in a wicked world

A démonok a mitológiákban az istenek és az emberek között állnak, és lehetnek jó szándékúak vagy akár gonoszak is. Azonban legyen akármilyen jellemű is, a legtöbb démon képes a tudat befolyásolására, mások megszállására.A démonok viselkedése is elég állhatatos, következetes minden kultúrában, és a leghíresebb szokásuk, hogy teljesen hatalmukba kerítik az embert, már önmagában jelentős mondakörrel bír. A démonok nem az egyetlen lények, akik képesek megszállni az embert, viszont ők a legismertebbek és legpusztítóbbak.
A sebezhetősége attól függ, hogy milyen testben vannak, illetve milyen erős maga a démon. Tehát egy átlag fekete szemű nehezebben gyógyul, mint egy sárga szemű démon, de persze kisebb sérülések nem okozzák a halálukat. Gyengíti őket a szenteltvíz, halálosabb sebeket pedig a megszentelt illetve az angyali pengékkel lehet rajtuk ejteni, és a pentagrammal csapdába lehet őket ejteni.

Rangok;
-  Sárga szemű démon:
Azazel az egyedüli ismert sárga szemű démon, rendkívüli hatalommal, azaz az összes démoni hatalommal bír (leszámítva más démonok egyéni képességeit).

- Fehér szemű démon:
A rendkívül erős démonok fajtája. A Pokol hierarchiájának tetején helyezkednek el, közvetlen Lucifer alatt. A legtöbb démon retteg tőlük. Plusz képességük az emberi, valamint démoni(!) lelkek elszívása. (Alkut kötniük nem szükséges.)

- Vörös szemű démon:
Vörös szemmel rendelkeznek. Plusz képességük, hogy az emberek lelkéért cserébe teljesítik azok kívánságait, majd később (általában 10 év) elviszik a lelküket. Leggyakoribb célpontjaik a kétségbeesett emberek.

- Fekete szemű démon:
A legtöbb démon ebbe a csoportba tartozik, ők csak alapképességekkel rendelkeznek. A fekete szemű démonok közt is vannak erősebb egyedek.
A lovasokat is ebbe a csoportba soroljuk, de ők az alap képességeken túl rendelkeznek a saját különleges képességükkel is. (Pl: Halál szenvedést és értelemszerűen halált hoz magával.)
Valamint a legtöbb egyéni képességgel rendelkező is ebbe a csoportba sorolható.


Múzsák


wicked games in a wicked world

Zausz és Mnémoszüné istenek leányai, az emberek és istenek megihletői. Zeusz kilenc szerelmes éjszakát töltött az emlékezés istennőjével, amiből kilenc csodás leány születet. Őket múzsáknak nevezzük. Akik átsegítik az embereket a válságokon, akik csak az énekléssel és a művészetekkel foglalkoznak. LEgfőbb teendőik, hogy a művészet szerelmeseit megihlessék, tőlük származnak a csoáds regények, énekek.


Legendás lények


wicked games in a wicked world

A legendás lények az egyik legtágabb csoport, amelybe megannyi különleges, vagy akár ritka teremtményt besorolhatunk. Viszont még - a félisteneket leszámítva - , ide tartoznak a félvérek is, amelyek egy ember és egy természetfeletti lény, vagy két különböző természetfeletti faj nászából születtek.
Az ismertebbek, a teljesség igénye nélkül;

- Nimfák;;
Gyönyörű és életerős nők, az istenek kísérői, szatírok vágyainak gyakori célpontjai. Távoli rokonságban állnak a tündérekkel, hiszen hozzájuk hasonlóan jobb szeretnek távol maradni az emberektől, s a természet lágy ölén játszadozni, huncutkodni. Erejüket szintén az előbb említett faj mintájára szerzik; a természetből, és ha túl sok időt töltenek távol a hatalmas erdőktől és rétekről, legyengülhetnek, akár meg is halhatnak. Több alfajuk is van, ám a legismertebbek a földi, a vízi és az alvilági nimfák.

- Szatírok;;
Hermész fiai, Dionüszosz kísérő, a hegyek és fák istenei és őrzői. Habár a nimfák partnerei - esetlegesen zaklatói -, velük ellentétben nem épp a szépségükről híresek.

- Szirének;;
Habár megannyi aranyos mese szól ezekről a lényekről, kiknek külseje egy elragadó, fiatal lányéhoz, hölgyéhez hasonló, a valóság ettől jóval messzebb áll. Mióta csak megszülettek, szépségük és gyönyörű hangjuk hatással volt a tengerészekre, halászokra, a vízen át közlekedő utazókra. Ennek segítségével vonzották be őket magukhoz a vízbe, hogy ott aztán elszívják a szerencsétlen áldozat életerejét, fenn tartva ezzel halhatatlan szépségüket. Gőgűségük és kegyetlenségük okozta vesztüket; félig ember, félig hal lénnyé változtak, s a sötét vizekbe, barlangokba száműzték őket. Emberi alakjukba, a szárazföldön úgy néznek ki, mint egy normális halandó, viszont túl sokáig nem lehetnek víz nélkül, mert az legyengíti, végső esetben meg is öli őket.

- Szfinxek;;
Egyiptom ősi és fenséges őrei, akik a tévhitekkel ellentétben nem csak a piramisokban rejlő sírokat védték. Feladataik közé tartozott többek közt hazájuk határainak védelme, később pedig a sírrablók levadászása, akár éveken át és országhatárokon túl. Erejük hatalmas és borzasztó, mozgásuk pedig szinte már egy kecses macskáéhoz hasonlít. Emellett többségük mestere a különböző mérgeknek és átkoknak is - amiket előszeretettel alkalmaznak.

- Alakváltók;;
Őket talán nem kell bemutatni, hiszen a leggyakoribb csoport az összes legendás lény közül. Habár egyszerű embereknek tűnhetnek, minimális mágikus erejüknek hála könnyűszerrel alakot tudnak váltani. Vannak, akik csak egy-egy meghatározott állattá, esetleg egy ismerős emberré, ám a tehetségesebbek olyan bőrbe bújhatnak, amilyenbe csak kedvük tartja.


Rajtuk kívül természetesen még megszámlálhatatlan féle és fajta lény is megalkotható - azonban természetesen csak a világunk kereteihez szabva.


Tündérek


wicked games in a wicked world

A tündérek mindig is léteztek, és léteznek is - ám sokkal inkább ragadozók, mintsem a mesékből ismert, kedves kis lények. Fenségesek és gyönyörűek, kik csodálatosságuk ellenére még mindig távol állnak az isteni szférától. Az istenekkel ellentétben pedig visszahúzódobbak, inkább távol az emberektől, saját fajtársaikkal, a természetben, az állatok közelében érzik jól magukat. Eszes és ravasz teremtmények, akik a találós kérdések mesterei, nem is érdemes velük ilyen tekintetben kikezdeni, ahogy fogadásokat kötni sem, hiszen általában hatalmas téteket szabnak meg. (Pár év a halandó életéből, az egyik közeli hozzátartozója...) Gyors észjárás kell ahhoz, hogy valaki legyőzzön egy elemében lévő tündért, és míg így sem borítékolható a győzelem. Erejüket a természet lelkéből nyerik, a növényekből és fákból, képességeik pedig mindegyik alfajuknál megegyező. A hihetetlen gyorsaság, az emberek elméjének és lelkének irányítása, a kívánságok teljesítése mind-mind olyan dolog, amik számukra olyan, mint a játék; ezzel szórakoztatják magukat. (Mindemellett a rangosabb tündérek - mint az uralkodók, elöljárók vagy főtündérek -, rendelkeznek mágikus erővel is, s feltudják venni egy, a személyiségüket, külsejüket jellemző állat alakját. Pl: a ravaszabbak egy hatalmas, rókához hasonlatos lénnyé tudnak alakulni.) Kimagasló fizikai erejük nincsen, ez alól kivételek az uralkodók és a főtündérek, akik elképesztő gyorsaságuk mellett akár száz yard távolságról porrá tudják zúzni az ember csontjait. Gyengeségük a berkenyefa, és a belőlük készült, különleges fegyverek.
Vannak azonban barátságosabb tündérek is, akik nem ellenszenvesek az emberekkel. Az ilyenek általában a Nyár udvarban lelhetőek fel - ugyanis ezen teremtmények udvartartásokban élnek. Volt idő, amikor a tündérek szerte a világon hatalmas Birodalmat alkottak, ám bő egy évezreddel ezelőtt, a Téltündérek lázadása után ez a közösség három részre szakadt.

Ez a három rész pedig:

- Nyártündérek;;
Volt idő, amikor ők uralkodtak teljhatalommal fajtájuk felett, a Birodalom szétszakadása óta azonban csak saját alfajuk fölött van hatalmuk. A ki nem mondott felosztás szerint a déli területek, Skócia és Anglia vannak a tulajdonukban. Hagyomány tisztelő nép, hiszen mindamellett, hogy mindmáig fellelhetőek gyönyörű, tisztások és bokrok között rejtőzködő palotáik, ahol a nyílt ég alatt, patakokkal díszített szobákban hajtották álomra a fejüket, továbbra is tartják magukat a régen felépített rendszerükhöz. Úgynevezett államformájuk királyság, király és királynő vezeti a népet, esetleg külön-külön. Alattuk a hierarchiában a főtündérek helyezkednek el, magyarán a nemesség, őket követik az elöljárók, a gazdagabb és tapasztaltabb tündérek.

- Téltündérek;;
A Fagyos Lázadók - így nevezik őket, szerte a Tündérek Birodalmában. Nekik köszönhető, hogy közösségük szétszakadt, ám mindennek ellenére, ők ugyanúgy tartják a hagyományaikat és királyságukat, mint a Nyártündérek. Területeik a fagyos északi-sarktól, át a hideg, skandináv országokon, egészen Oroszország tundraerdeiig nyúlik el. Külsejüket tekintve kissé talán zordabbak, mint az előbb említett fajtársaik, de ugyanolyan gyönyörűek - s sokkalta strapabíróbbak.

- Barbárok;;
Mind a mai napig nem tisztázott, hogy ők valójában tündérek-e? És ha igen, miért különböznek olyannyira a Nyár, vagy éppen A Téltündérektől. Habár a Birodalom fénykorában még alig haladta meg a számuk a néhány százat, mostanra épp eléggé meggyarapodtak ahhoz, hogy veszélyesnek nyilváníthassák őket. Szokásaikat tekintve nem mutatnak semmiféle hasonlóságot a többiekhez képest, s meg sem próbálják tartani a régóta szentnek tekintett hagyományokat. Vándorló életmódot folytatnak, tekintve, hogy nincsenek megszabott területeik: a fenn maradt, hatalmas országokra és pusztaságokra nem tartottak igényt. Náluk nincsenek királyok, királynők vagy elöljárók; az abszolút uralkodó a Vezér, akit nem származás útján választanak, hanem saját maga vívja ki, rátartisága és durvasága útján. És nem a kegyetlenség, mg az átlagosnál nagyobb erő, ami igazán veszélyessé teszi őket. Nem. Sokkal inkább az, hogy sokuktól a kannibalizmus sem áll messze...

A lázadás óta folyamatos a konfliktus helyzet a három csoport közt, hiába a megjátszott idill és béke. Eddig elkerülték a komolyabb háborúskodást, de ebben a tekintetben vékony jégen táncolnak.
Külsejüket tekintve gyönyörűek, mintha nem is e világiak lennének; a hegyes fül, és az elrejthető karmok és éles fogak mindannyiukra jellemzőek. És habár meglepően sokáig élnek, nem halhatatlanok; az eddig ismert legöregebb tündér idősebb volt, mint két évezred, mikor eltávozott.


Mágusok és boszorkányok


wicked games in a wicked world

A boszorkány olyan személy, aki gyógyító és rontó tevékenységet űz, s természetfeletti képességekkel rendelkezik A boszorkány tagadja Isteneket, s Luciferrel cimborál, lelke az ördögé. A mágikus erővel megáldott lények, pontosan úgy festenek, mint az átlagemberek. Nem mindegyik születik boszorkának. Legtöbbjük átokként, vagy áldásként kapja az erőt. Hiszen egy boszorkány, akár egy érintéssel is átadhatja erejét, halála előtt. Ezzel tovább öröklődik a mágia. Két csoportra tudjuk osztani a boszorkákat.

A Jókra, akiket csak fehér boszorkának ismernek, akik segítik az isteneket, embereket. Gyógyítanak, minden betegséget képesek meggyógyítani a növények és varázsszavak segítségével. A mendemondákkal ellentétben, a fehér boszorkányoknak nincs bibircsókjuk, vagy éjszaka közepén nem pattannak fel a seprűre.
Legtöbbjük autót vezet és teljesen átlag munkájuk van. Hiszen nem tudhatod, hogy éppen kitől veszed a reggeli csésze kávédat, ami furcsán jó hatással van rád. Vagy pontosan mindig ugyan ott veszed a reggeli kiflidet, majd rájössz, hogy nem emlékszel mióta nem voltál beteg!

A Rosszakra, a fekete boszorkák. Miért akarják megölni az isteneket? Hiszen letaszították őket a trónról, miközben ők minden percben az emberek jólétéért küzdöttek, halandók minden este imát rebegtek az istenekhez. Ezt nem tűrve, fellázadtak. Ők azon mesterkednek, hogy minél több beteg ember legyen, hogy az Istenek végleg kihaljanak. Ismerik a fekete mágia minden pillérét, nem kímélve magukat. Ezért is sötétebb már a megjelenésük is. Pár látható jelei vannak, hogy mennyire elszántak. Sérülések láthatóak a testükön, amiket próbálnak eltakarni. Szintén tisztában vannak minden gyógynövény rejtelmeit. Halk szavak hagyják el ajkukat, nincs menekvés.


Emberek


wicked games in a wicked world

Az emberek olyan csodás lények. A maguk egyszerűségével, hiszen Összetörnek, meggyógyulnak, ágyba dönti őket egy nátha. Esetleg a háborúkba életüket vesztik. Még is oly’ nagy erővel küzdenek és kitartanak. Néha elfeledkeznek az élet apró örömeiről, még is. Az istenek óvják őket, a tündérek és a boszorkák azon vannak, hogy minél kevesebbet szenvedjenek. De pontosan ez teszi varázslatossá az amúgy jelentéktelen életüket. Hiszen a legtöbbjüknek fogalma sincs, hogy mi folyik körülöttük! De talán jobb is. Nem mindenki tudja elviselni, hogy van más is rajtuk kívül. Valami hatalmasabb!
Viszont az emberi fajban is vannak különleges képességűek, akik olyan csodás vérvonallal rendelkezik, hogy már századok óta vadásznak. Nem csak vadakra, nem. Az emberek kevés százalékának van fogalma arról, ami körülöttük forog, és ez ellen harcolnak. Vadászok, akik felesküdtek, hogy megvédik a rossztól tudatlan társadalmukat. Hiszen a fekete boszorkák, vagy a barbár tündérek veszélyt jelentenek az emberiségre. Nem beszélve a démonokról vagy a rosszakaró istenekről. Ők azért vannak, hogy megvédjék társaikat, a boldog tudatlanságban.

Admin

avatar
⌲ Humor :
➺ fantastic

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://holdonforyourlife.hungarianforum.com
 Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Wicked World :: Step by Step :: Alap lépések-
^
ˇ